Πότσνταμ

Sanssouci
Sanssouci

Πότσνταμ - Ανάκτορο και πάρκο Sanssouci του Μέγα Φρειδερίκου

 

Το Πότσνταμ, στον ποταμό Χάφελ (Havel), περίπου 24 χλμ. από το κέντρο του Βερολίνου είναι η πιο κλασική ημερήσια εκδρομή από το Βερολίνο.

Με τη δημιουργία του βασιλείου της Πρωσίας, το Πότσνταμ έγινε έδρα του βασιλιά Φρειδερίκου του Μέγα. Τα πολλά ανάκτορα και πάρκα του, αναγνωρίστηκε από την Ουνέσκο το 1990 ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

 

Το πιο γνωστό αξιοθέατό του, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε, είναι το συγκρότημα των παλατιών Sanssouci (που ήταν και η κατοικία του Φρειδερίκου του Μέγα) και Neues Palais και του πανέμορφου πάρκου Sanssouci. Επιπλέον τα ιστορικά τετράγωνα της πόλης, όπως ο ρώσικος οικισμός Alexandrowka και το Ολλανδικό τετράγωνο (Hollandisches Viertel).

Η Σύσκεψη του Πότσνταμ το 1945 έγινε σε μία εξοχική έπαυλη αγγλικού ρυθμού (Schloss Cecilienhof) η οποία είναι επισκέψιμη και στην οποία ξεναγώ με την άδεια που μου έχει προσκομιθεί


 

 

Aktuelles:

Αξιολογότερες χριστουγεννιατικες αγορές στο Βερολίνο και στις γειτονικότερες πόλεις!

 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ανοίγουν οι παραδοσιακές, νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές, οι οποίες προετοιμάζουν το ανάλογο Πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Βερολίνο

 

Λειψία

 

Δρέσδη

 

 

Μουσικές Εκδηλώσεις