Μουσείο της Περγάμου

Μουσείο της Περγάμου
Μουσείο της Περγάμου

Το αποκορύφωμα της Ελληνιστικής γλυπτικής και αρχιτεκτονικής τέχνης

 

Ένα απ` τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίου επιπέδου είναι το Μουσείο της Περγάμου. Θα σας συναρπάσει και θα σας διαφωτίσει με τον πλούτο ελληνικών, βαβυλωνιακών, ρωμαικών, ισλαμικών και μεσανατολικών έργων τέχνης.

Η παγκοσμίου φήμη του Βωμού της Περγάμου, Πύλη της Μιλήτου και Πύλη της Ιστάρ

είναι άξια μεγάλου ενδιαφέροντος των επισκεπτών.

Η άδεια ξεναγήσεως στο μουσείο κοστίζει 25 € και χρεώνεται στο γκρουπ που δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει τα 25 άτομα. Σε παρίπτωση που το γκρουπ είναι μαγαλύτερο, αυτό χωρίζεται. Η αμοιβή της ξενάγησής μου μέσα στο μουσείο, η οποία διαρκεί περίπου 70-80 λεπτά, ανέρχεται στα 40 € συμπεριλαμβανομένου και του εισητιρίου εισόδου.

Η τιμή της εισόδου ανά άτομο για το Μουσείο της Περγάμου ανέρχεται στα 10 € για τους ενήλικες και παιδιά κάτω των 15 ετών μπαίνουν δωρεάν.

 

Μια συμβουλή:

Για να μην περιμένετε ώρα στην ουρά, η οποία δημιουργείται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των Εορτών, είναι απαραίτητο να γνωρίζω εκ των προτέρων τον αριθμό των ατόμων, την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε να το επισκεφθείτε.


Σε μία από τις αίθουσες του μουσείου της Περγάμου
Σε μία από τις αίθουσες του μουσείου της Περγάμου

 

Aktuelles:

Αξιολογότερες χριστουγεννιατικες αγορές στο Βερολίνο και στις γειτονικότερες πόλεις!

 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ανοίγουν οι παραδοσιακές, νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές, οι οποίες προετοιμάζουν το ανάλογο Πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Βερολίνο

 

Λειψία

 

Δρέσδη

 

 

Μουσικές Εκδηλώσεις