Δρέσδη

Blick zum Terassenufer
Blick zum Terassenufer

Δρέσδη - Η Φλωρεντία του Βορρά και οι αμέτρητοι θησαυροί της

 

Ένα ολοκληρωμένο αριστούργημα αρχιτεκτονικής και φύσης. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ομορφιά αυτής της πόλης που είχε υποστεί ολέθριες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων στο β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Δρέσδη, η πρωτεύουσα του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας, μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μίγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ένας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο της πόλης, που φιλοξενούσε την έδρα των ηγεμόνων και των βασιλιάδων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δίκαια ονομάζεται η "Φλωρεντία του Έλβα".


Στη Δρέσδη συγκεντρώθηκαν, χάρη της αδυναμίας για επίδειξη του πλούτου του Αυγούστου του Κραταιού, τόσοι πολλοί θησαυροί, ώστε ο επισκέπτης στέκεται έκθαμβος μπροστά στη μεγαλοπρέπεια και το εύρος αυτών των σημαντικών πολιτιστικών αποκτημάτων.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελούν έργα κορυφαίων καλλιτεχνών όπως: τη Madonna Sixtina του Raffael και το φημισμένο έργο "Η Λήδα και ο Κύκνος" του Rubens και τη μοναδική συλλογή των κομψοτεχνημάτων του οίκου των Βεττίνων η οποία στεγάζεται στο μουσείο „Grünes Gewölbe“.

 

Περιγραφή της ξενάγησης: Πλατεία Θεάτρου - Theaterplatz, Όπερα - Semper Oper, Προμαχώνας- Zwinger, πορσελάνινη Τοιχογραφία - Fürstenzug, Ανάκτορο των Βεττίνων - Schloss, Εκκλησία των Γυναικών- Frauenkirche κ.τ.λ

 

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα μεσαιωνικά εστιατόρια της Δρέσδης.

http://www.sophienkeller-dresden.de/

http://www.pulverturm-dresden.de/

 

Aktuelles:

Αξιολογότερες χριστουγεννιατικες αγορές στο Βερολίνο και στις γειτονικότερες πόλεις!

 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ανοίγουν οι παραδοσιακές, νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές, οι οποίες προετοιμάζουν το ανάλογο Πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Βερολίνο

 

Λειψία

 

Δρέσδη

 

 

Μουσικές Εκδηλώσεις