Βαϊμάρη

Weimar-Blick auf das Rathaus
Weimar-Blick auf das Rathaus

Βαϊμάρη- Πόλη του Goethe και Schiller

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για μια επίσκεψη στην "Κλασική Βαϊμάρη"


Η ένταξη της Βαϊμάρης στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCOοφείλεται και στην πολιτιστικά ιστορική σημασία των κτιρίων και των πάρκων της

από την εποχή της άνθησης του κλασικισμού της Βαϊμάρης, όπως και στο ρόλο της πόλης ως πνευματικό κέντρο στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα.

Άξια επίσης κέρδισε το χαρακτηρισμό της πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1999.

Επισκέψιμο για το κοινό είναι το σπίτι του Goethe στο Frauenplatz, μια κατοικία με μπαρόκ στιλ όπου ο ποιητής έζησε σχεδόν 50 χρόνια. Το σπίτι με κήπο που διέθετε ο ποιητής στο πάρκο του Ilm, ήταν ένα δώρο του δούκα που είχε ως στόχο να κάνει τον Goethe να δεθεί με τη Βαϊμάρη - και παρέμεινε για πάντα ο αγαπημένος τόπος φυγής του ποιητή κοντά στη φύση. 

Αδιάσπαστα συνδέεται με τη Βαϊμάρη και το όνομα του Friedrich Schiller. Ο αγαπητός ποιήτης πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε μια αστική κατοικία, η οποία είναι και αυτή ανοιχτή για τους επισκέπτες.


Η Βαϊμάρη είναι μια πόλη-κόσμημα της γερμανικής και ευρωπαϊκής ιστορίας του πνεύματος... της ιστορίας της μουσικής, της ιστορίας της αρχιτεκτονικής και του Bauhaus.


http://www.das-bauhaus-kommt.de

 

Aktuelles:

Αξιολογότερες χριστουγεννιατικες αγορές στο Βερολίνο και στις γειτονικότερες πόλεις!

 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ανοίγουν οι παραδοσιακές, νοσταλγικές χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές, οι οποίες προετοιμάζουν το ανάλογο Πνεύμα των Χριστουγέννων.

 

Βερολίνο

 

Λειψία

 

Δρέσδη

 

 

Μουσικές Εκδηλώσεις